L-formy bakterii przyczyną tocznia

Toczeń - jest chorobą która wpływa na wiele narządów w tym skórę, stawy i nerki. Powoduje uszkodzenie organów poprzez niszczenie ich tkanki łącznej i tłuszczowej. Choroba powoduje szereg objawów ubocznych w tym ze strony nerek i serca które są powodem kwalifikowania chorych do przeszczepu tych organów i przedwczesnej śmierci.

Od 2015 roku wszystkie badania sugerują, iż to zmiana flory bakteryjnej jelit (dysbioza) jest powodem tocznia i wszystkich chorób autoimmunologicznych:

Oto kilka spośród setek dowodów:

toczen

14 sierpień 2016 Lupusresearchinstitute.org podaje:

Dr Silverman uważa, że zmiany te są związane z powstaniem tocznia i obecnie bada on wpływ konkretnych rodzajów bakterii na powstanie tocznia. Bada także, czy te bakterie bezpośrednio stymulują układ odpornościowy wywołując autoimmunizację.

czytaj więcej

15 grudzień 2015 Lupusnewstoday.com podaje:

Autorzy tego przeglądu przeprowadzili szereg badań laboratoryjnych, z wykorzystaniem modeli zwierzęcych badając rolę mikroflory w powstaniu tocznia, uznając, że toczeń wywołany jest przez wyraźną zmianę drobnoustrojów jelitowych.

czytaj więcej

20 styczeń 2015 Gutmicrobiotaforhealth.com podaje:

Zatem należy oczekiwać, iż podejście dietetyczne w strategii wzrostu lub niwelowania konkretnych populacji bakterii, może mieć konkretny wpływ na objawy tocznia" dodaje Margolles.

czytaj więcej

13 maj 2014 Medscape.com podaje:

Badania na zwierzętach opisane przez SM Vieira z Departamentu Immunobiologii, Yale University School of Medicine, New Haven, Connecticut, oraz współpracowników wykazało, że wystąpienie i nasilenie tocznia u myszy było całkowicie skorelowane z florą bakteryjną jelit.

czytaj więcej

Wykonaj w najbliższym laboratorium diagnostycznym pośredni test dysbiozy aby upewnić się jaki jest stan Twojej flory bakteryjnej jelit

Znane nauce fakty chorób autoimmunologicznych w końcu łączą się w całość

Kolejny dział przedstawia niezbite dowody na udział bakterii w powstaniu chorób autoimmunologicznych.

przeczytaj dowody łączące bakterie w powstaniem chorób autoimmunologicznych

Co zatem powoduje dysbiozę jelit człowieka?

Ponad wszelką wątpliwość udowodniono, że to konserwanty w żywności które hamują rozwój bakterii w produktach spożywczych po przedostaniu się do jelita powodują we florze bakteryjnej ten sam efekt i są główną przyczyną powstania dysbiozy.

przeczytaj o głównych przyczynach dysbiozy oraz sposobach zahamowania, zapobiegania i jej odwrócenia